2007-04-29

Jubileumsfirande i söndagssol

Farhågorna om frysande timmar i illa isolerat partytält förbyttes till tacksamhet för att vår monter var så välventilerad. Dagens Montessorievenemang genomfördes alltså i strålande solsken och varma vindar. Vi höll stånd som det mest icke-kommersiella inslaget i detta i övrigt barninriktade köpjippo. Många familjer - kånkandes på lustiga ballonghattar, isglass, plockmat från alla världens hörn och annat som bjöds till försäljning - tog sig dock även tid för en titt på vårt informationsmaterial.


Raylene i "vikingahjälm" (jag vet... men det var antingen det eller Sverigedräkter i 50% ylle)


Jag upptäckte att det var bättre att sitta bakom bordet istället för att stå framför och "bjuda in". En jätteutlänning kan verka skrämmande för barn.


Den här killen provade gärna en hjälm. Och tittade intresserat på våra dalahästmagneter som vi sålde för tio kronor stycket.


Schweiz och Sverige bredvid varandra. Ett ganska smart drag; det blir ju då ganska uppenbart att det rör sig om två olika länder...


... och dessutom kunde man köpa raclette av grannarna. Vi fick två jätteportioner härlig, flytande ost med nypotatis, saltgurka och syltlök. Till vänskapspris!


Lite mer överblick över det hela. Tjejen i Marie Antoinette-klänningen jobbade för - ja, just det - de franska utställarna. Hon stod upp med högklackat hela dagen och överlevde väl antagligen bara tack vare solparaplyet.

1 Comments:

At 03:40, Blogger Line said...

Vad soligt, mässa som en marknad!

 

Skicka en kommentar

<< Home