2007-05-01

Röda dagar i Öster

Även om det hade varit tillåtet att anordna majbål här i Taipei var det igår kväll alldeles för blött för att försöka. Vi var ett gäng som gav upp tanken innan den ens slog oss och istället satsade på after work-öl och amerikanskt texmexöverflöd på Chili´s. Det ena ledde till det andra och Brown Sugar blev det andra. Vissa regler för bordsbesättning på detta populära jazzhak gjorde oss tvungna att beställa två helrör, men det gav ju en genuin Valborgskänsla och vi var inte sena att acceptera. Tove och jag nynnade dessutom på Längtan till Landet hela kvällen, så att våren skulle känna sig riktigt, riktigt välkommen.

Gårdagen var inte bara knugens fölsedag och Valborgsmässoafton, utan även Marias bemärkelsedag. Vi uppmärksammade detta på tillbörligt sätt med ett telefonsamtal. Något som uppenbarligen uppskattades, för halv sex i morse ringde mobilen och yrvaket fick jag lyssna till Östern är röd framförd av Maria, Jimmy och Oskar. På kinesiska! Grymt imponerade och ett inte så litet överraskande sätt att bli väckt på. Jag somnade om igen med bilder av marscherande massor i Maokostymer ackompanjerade av Jimmys flygel på näthinnan ...

Om Valborg var regnig blev vår lediga första maj en riktig solskenshistoria. Vi tog oss ut till Danshui tillsammans med A och L, som är på väg att flytta till Taipei med ett svensk-japanskt företag och just nu är på en kortvisit i stan. Danshui är ändstationen på röda linjen och ett favoritställe för lediga Taipeibor. Allehanda spel, plockmat och uteserveringar kombinerat med sjöutsikt gör det definitivt värt ett besök.


Tove och A agerade mästerskyttar och vann en mjukishund och uppblåsbar Taiwan Beer-flaska. Helt ofarligt var det inte; Tove träffades av minst en förlupen kula.


På The Consulates uteservering.