2006-09-01

Det har gått ett tag sedan sist.... Här kommer lite bilder från den senaste veckan, för att visa vad jag egentligen har hållt på med!

Fredag för en vecka sedan:
Några tusen mil härifrån, i Upplands Väsby, firades min kära svärmor Lisbeth med en hejdundrande födelsedagsfest. Eftersom vi inte kunde vara med på festen ville vi arrangera ett fint grattiskort:


Familjemedlem nr 3 var inte direkt något tålmodigt fotoobjekt.

På kvällen var dags för den Stora Invigningsfesten. Alldeles riktigt – det handlar om China Club Challenge Match:


Spektaklet hölls på ett flerstjärnigt hotell vid kusten och det var ganska tydligt att Septwolves (klädmärket Qipilang, eller ”sju vargar”) är årets huvudsponsorer:

I bakgrunden syns borduppdukningen och scenen. Och swimmingpoolen. Och havet skymtas längst där bak.

Två konferencierer höll i det hela och presenterade kvällens uppträden (klassisk kvartett, etniska minoriteter och filippinska dans- och sångtjejer). Arrangörerna hade tyvärr gjort samma misstag som många andra, d.v.s. inte lagt någon tanke på att engelskan skulle vara korrekt. Den kvinnliga konferencieren pratade en bedrövlig chinglish... Lite charmigt var det i och för sig när hon bad publiken ”lay your hands on Mister....” för att vi skulle applådera. Och hon matchade den felskrivna bakgrundsskylten:

China Club Challenge Match heter tävlingen. Inget annat.

Bortsett från detta var arrangemanget riktigt proffsigt gjort. Det bjöds på stor buffé, gott vin och en snygg promotionvideo för tävlingen spelades upp på storbildsskärm. Givetvis fanns några höjdare på plats, från Xiamens stadshus, Kinas seglingsförbund och huvudsponsorn Septwolves, här i färd med att öppna champagnen:

Lite svårt med korken var det, men den lossnade till slut.

Nu kommer det att hållas seglingsrace i vattnet utanför Xiamen varje helg fram till oktober – en riktig långkörare, alltså. Jag ska åka med ut någon helg och ta mig en titt!

Annars kan man inte direkt anklaga den gångna veckan för att ha varit särskilt händelserik. Jag har suttit en hel del på det nya caféet bakom vandrarhemmet, Luwak. De har i princip samma meny som Heitang (faktiskt nästan plagiat), men är inhysta i mindre och lugnare lokaler. Perfekt för mig som har en lång översättning att bli klar med.

En dag började det ösregna... Ett sådant plötsligt, tropiskt regn.


Då är det otroligt skönt att sitta inne.

Jag hoppas på lite mer action inom en snar framtid.