2007-05-06

Utflykt accomplished


Efter fyra-fem timmars bussfärd till Kaohsiung och sedan två timmar med bil kom vi fram till Kenting på lördag förmiddag och gick efter incheckning på hotell genast ner till stranden i närheten av huvudgatan för att rekognisera.


Lunch med färskpressad juice i centrum.


Gott.


För att kunna ta oss runt så smidigt som möjligt tjackade vi en vespa av ägaren till hotellet. För 120 svenska kronor fick vi ha den i 24 timmar - en jäkla bra affär! Jag körde och Tove satt där bak. Vi har nu en bättre förståelse varför så många taiwaneser kör vespa, även om jag aldrig i livet skulle ge mig ut på Taipeis gator med en sådan. Kenting bjöd på vindlande men oftast körriktningsavgränsade vägar lämpliga för våra behov. Här är vi på väg till...


...Taiwans allra sydligaste spets, som märkts ut med denna... skulptur. Stenig strand ut mot havet och friska vindar!


Vi stannade till då och då, där det såg fint ut. Just den här stranden visade sig dock vara avspärrad och en del av Kentings nationalpark.


Kenting by night - fullt av mat, shopping (90% var bermudashorts och flipflops), tivoliliknande aktiviteter och folk, folk, folk.


I eftermiddags tillbringade vi några timmar på en strand en bit utanför Kenting - på behörigt avstånd från traktorerna. De användes för att släpa runt på en uppsjö av underhållande vattenfordon som fanns till uthyrning, till exempel bananbåtar och jetskis. Vi nöjde oss med att bada manuellt och avstod även från att hyra parasoll.


"Sail stone" - som enligt skylten kallas så för att den liknar ett skepp som just ska kasta ankare och ge sig ut till havs. Dess andra namn är "Nixon-stenen", på grund av dess påstådda likhet med den gamla presidentens profil. Den gröna och glada figuren till höger är Tove.

3 Comments:

At 00:15, Anonymous Anonym said...

Mysigt med minisemester ibland! Är Kenting en utpräglad semesterort och var det så mycket folk pga "första-maj-ledighet"? Här i Skåne har det nästan också känts som semester - solen har varit på topphumör hela helgen. Kram Mamsen

 
At 14:50, Blogger Line said...

Värsta lilla honeymooon ni verkar åkt på alltså! Själv har jag börjat kolla hur det går att flyga mellan Taipei och Naha (Okinawa) i oktober. kram

 
At 21:39, Blogger Lotta said...

Kenting är en semesterort, med badstränder, bananbåtar och allt därtill. Mest taiwanesiska turister, skönt att inte Taiwans alla utlänningar är där samtidigt!

Tjoho! Förhoppningsvis kommer jag/vi att åka på samma flyg på någon av turerna mellan Okinawa och Taipei....

 

Skicka en kommentar

<< Home