2007-02-28

228

28 februari - helgdag på grund av en händelse samma dag år 1947, då lokala taiwaneser gjorde uppror mot den korrupta Guomindang-administrationen och slogs ned brutalt med mellan tio och tjugotusen civila dödsoffer som följd. I 228 Memorial Park samlades idag politiker, media och en ansenlig mängd människor för att hedra minnet av offrena - och för att diskutera och bråka lite. Händelsen må ha inträffat för 60 år sedan, men den väcker starka känslor. Inte så märkligt med tanke på att den berör frågan infödda/inflyttade taiwaneser, taiwanesiskt/ kinesiskt och Guomindangs hårda tag i det förflutna.

28 februari - också en heldag. Kontoret stängt för dagen, tid att hänga i parken. Utrustade med mackor från Subway-spinoffen Subber, druvjuice, Alfapet och Sudoko.

Pudding in da park.


Push hands in da park.

När eftermiddagen började lida mot sitt slut promenerade vi en ansenlig sträcka med några shoppingstopp, till Nanjing East Road. Thaimat med Jingwen, Yahan och Jelly. Det fanns skäl att fira: Yahan, som ska plugga i Lyon från augusti, har fått ett stipendium för hela året i Frankrike. Efter kokos- och curryfesten gick vi på jakt efter ett café, och hittade Doors - ett övervintrat gammalt fotografhak med urmysig liten uteservering, tre katter och en hund.

Jelly och Yahan.


Streetmissen Apelsin, som fått ett nytt hem på Doors, hade en rätt så speciell dansstil.

1 Comments:

At 04:15, Blogger Line said...

Hur kan Tove se så fräsch ut på alla bilder? Vilken pudding. Puss på er.

 

Skicka en kommentar

<< Home