2007-07-26

Hemväg

Efter sushibuffé till middag och en misslyckad mattjakt med insikt om att Ikea nog har det bästa och mest prisvärda utbudet på enfärgade mattor i vår smak (ja, den guldiga kitschmattan har sett sina bästa dagar), promenerade vi hemåt. Det blev den vanliga turen om Come Buy. Vår teoas i kvarteret.


Come Buy heter på kinesiska Skål [ganbei] vilket ju passar utomordentligt både uttals- och betydelsemässigt. Vi har ännu inte hittat någon värdig konkurrent i djungeln av bubbelte/mjölkte/iste-kedjor.


Utskänkningspersonalen liknar närmast bartendrar när de blandar jellypärlorna, isen, sockerlösningen och téet i sina shakers. Kunderna med torra strupar står redo... Fast det är nog bara vi som beställer samma sak varje gång: Zhenzhu hongcha. Svart te med jellypärlor.


Smutsnos visade sig igen, linslusig och lusig som vanligt. Tove tycks ha druckit upp sitt te redan, trots att det bara är fem minuters gångväg från Come Buy. Lätt hänt! (Kvar på botten brukar man då ha de klibbiga jellypärlorna, som man likt en dammsugare kan suga upp. Mmmm!)


Bonusbild på våra nyinköpta plastpelargoner. Denna balkong är för solig för att vi ska våga oss på några försök med levande växter. Man måste inse sina begränsningar, liksom.

4 Comments:

At 21:11, Anonymous Anonym said...

mjaaao...tass tass.

Har man chans på den där puddingen smuts-nos?

//crookshanks

 
At 21:14, Blogger Lotta said...

Smutsnos är inte kräsen, så visst. Men inga trollerikonster!

 
At 21:16, Anonymous Anonym said...

Smutsis måste passa sig så han inte blir miss-handlad, gatukatt som han är...

//anonym välgörare

 
At 21:17, Blogger Lotta said...

Vet du inte att gatukatter är jävligt streets-mjao-ta?

 

Skicka en kommentar

<< Home