2007-08-05

Djurisk utflykt

Det är lätt att bli lite hemmablind, var man än bor, och alltid röra sig i samma riktningar och till samma mål. Idag beslöt vi oss för att göra något åt saken. För första gången tog vi bruna linjen bort från stan, sydösterut. Taipei Zoo ligger nämligen vid ändhållplatsen med samma namn.


På Liuzhangli, stationen närmast vårt hem.


Tunnelbanan, MRT, går till stor del ovan mark. Vilket är trevligt.




På zoot fick vi, som sig bör, bekanta oss med många olika sorters djur. Här en taiwanesisk (formosisk) svartbjörn. Vi fastnade dock främst för apdjuren.


...en apa som gick roligt.


...en apa som var duktig på att hänga och som såg rätt så ball ut.


...och två organgutanger som mest satt och glodde, men på ett majestätiskt sätt.

Som alltid vid zoobesök gick vi runt med blandade känslor: å ena sidan är det rätt så trevligt att strosa runt och titta på alla möjliga sorters djur längs trevliga promenadstråk, å andra sidan tvivlar man på om djuren mår så särskilt bra. Vissa av dem hade definitivt för små burar och "montrar"... Mat verkade de dock ha tillräckligt av (annars kunde man ibland fundera på att kasta in någon osedvanligt högljudd unge som eftermiddagssnacks...).

Våra kvällsliga bioplaner grusades av att ViewShow som vanligt bara visade skräp, skräp och skräp, som vi inte ens ville använda våra gratisbiljetter på. Istället blev det fnac och dvd-inköp.

Denna hylla fick oss att allvarligt tvivla på Fnacs smak.


Senaste numret av Let's Talk in English. De lyckas ständigt överraska!

Till slut blev det En officer och en gentleman samt American Gigolo - värsta Richard Gere-när-han-var-ung-och-riktigt-het-orgien, alltså. Den första har vi avnjutit ikväll, får se när vi är redo för den andra. Love lift us up where we beloooong....

3 Comments:

At 17:56, Blogger Line said...

Förstår vad ni menar med att zoo ofta är blandade känslor. Känns inte zoo egentligen både lite gammaldags och lätt oetiskt? Förr kunde ju folk inte resa till främmande länder och se främmande saker och då var nog zoo exotiskt, häftiga djur bakom galler. Men kanske kommer zoo igen nu när många djurarter ändå hotas och ingen i framtiden lär få se dem i sitt naturliga tillstånd. Rätt sorgligt.

 
At 17:30, Anonymous Anonym said...

Men, det är bra att ni kollar vad som är värt att titta på tills vi kommer på besök. Hur är det, har ni hittat någon botanisk trädgård i Taipei? Det är i så fall "ett måste" för min del. /Mamsen

 
At 13:13, Blogger Lotta said...

Man får hoppas att zoo:na iaf kan bidra till något...

Botanisk trädgård finns det här, mamsen, klart vi ska dit när ni kommer!

 

Skicka en kommentar

<< Home