2007-08-04

L som i lat lördag

Idag blev en härlig lördag som vi kunde ta som den kom utan några uppgjorda planer. Vi hade ingen frukost hemma (som vanligt... något måste göras åt vår ständiga frukostbrist), och när man kravlat sig upp ur förmiddagsdrömmarnas värld runt tolvsnåret började magen kurra rejält. Precis när vi skulle gå ut satte det igång att åska och regna som besatt och vi blev inneregnade i en halvtimme eller så. Regnskurarna i Taiwan må vara häftiga, men oftast varar de inte särskilt lång tid. Och när de tar slut kan man se fram emot svalare temperaturer och bättre luft.

Fram emot fem på eftermiddagen, när vi hittat den medelhavsdoftande restaurangen Vino Vino vid Shida-området, kom vi i perfekt uteserveringsmodus.



Utsikt ned mot Shida Road. (Shida = Taipei Normal University, läraruniversitetet). Områdets små gränder är fulla av butiker, månglare och matstånd. Passar för lite kvällsshopping.


I en av butikerna huserar dessa två lata katter.


Tove i syntet heaven. Billighetsaffärerna presenterar sina varor på ett oattraktivt sätt, och det mesta är skräp. Här luktade det dessutom gammal olja från de omgivande matstånden. Men med lite tur kan man hitta riktiga fynd.

1 Comments:

At 05:06, Anonymous Anonym said...

Just nu är det väldigt billigt om man går på rea i Malmö. Detta gör vi egentligen aldrig. Men, i lördags åkte vi in för att köpa ett par skjorts åt Pappsen. I "vår" affär (liksom nog på en massa andra ställen) kunde man köpa kläder för halva reapriset (som i sig redan var halva priset). Och, helt oväntat, hittade vi flera plagg som inhandlades till så gott som kinesiska priser. /Mamsen

 

Skicka en kommentar

<< Home