2007-10-18

Smultron

Jag och Tove är vanedjur. Vi har fem-sex favoritrestauranger som vi går till varje vecka för att fylla våra bukar. Det är okej ställen med bra priser, intet ont i det. När man har besök anstränger man sig dock lite extra och på köpet hittar man nya favoriter:


Kiki, en underbar Sichuan-kedja som kommer bli vårt nya "nu är det helg och det är okej att äta dyrare"-hak (foto: Line)


På den eminenta restaurangen 度小月 som kombinerar snygg inredning och traditionellt taiwanesiskt käk.


Deras vattenspenat var till exempel lysande (trots att det finns folk som kanske tror att det bara är "sallad i olja"). Bilden kommer från en annan bloggare som uppskattar deras käk. Jag hade också kunnat fota deras friterade ostron, utsökta tofu eller gomförtrollande bambuskott. Nästa gång!


Två donnor på ett mysigt tehus uppe i bergen vid Maokong. Fullträff! Visserligen börjar det bli kallare, men med en redig kofta på kan man njuta av deras oolong-te året om utan att förfrysa sig.

I december, januari och februari väntar besök från allsköns vänner och familjemedlemmar. Många chanser att hitta nya smultronställen, alltså!

2 Comments:

At 23:08, Blogger Line said...

Finge jag välja två livsmedel/råvaror att leva på resten av livet vore det utan konkurrens tofu och färska bambuskott.

 
At 19:30, Blogger Lotta said...

I hear you!

 

Skicka en kommentar

<< Home