2006-12-21

Revolutionera din yuletide, hör du!

På sätt och vis är det ganska skönt att bo utomlands just under julen. Det förefaller mig som att man har mer makt att bestämma över sin egen jul. Ingen press utifrån att hyperkonsumera, ingen press att man ska stressa, ingen press att man ska klaga över pressen att man ska stressa. Inte så många att köpa julklappar till, inga krav att leva upp till.

I Sverige ligger det nära till hands att klaga på och eventuellt duka under för julens kommersialisering och stress, men i ärlighetens namn borde det även där vara möjligt att skapa sin egen jul, eller? Kan man inte strunta i julklappsberget och ta det lilla lugna? Inte låta modern i familjen få framfall av att flänga runt i affärer? Är detta en sådan naiv och omöjlig tanke?

Ta makten över din jul och gör det nu!


Fotnot: Måste erkänna att jag blev lite inspirerad över andra avsnittet av "Världens modernaste land", där Fredrik Lindström utreder våra så kallade "svenska traditioner" kring olika högtider. Det är sant som det sades, vi firar en jul som dikteras av butikerna och näringslivet...

4 Comments:

At 22:46, Blogger Linda Unnhem said...

Känns skönt att ha en så klok och avslappnad sister-in-law. Ser fram emot när vi någon gång befinner oss på samma jordhalva under julen! Kram!

 
At 23:00, Blogger Lotta said...

Jag med! Kanske nästa år, då ska ni väl vara i Trulstorp? Får se om det går att synka.

 
At 23:01, Blogger Lotta said...

Klok och klok, förresten. Äääääh...

 
At 03:56, Anonymous Anonym said...

Jisses, tänkte vi samma tankar samtidigt idag eller? :)

 

Skicka en kommentar

<< Home