2007-08-18

Riktigt räligt regn

Den som ogillar vädersnack gör nog bäst i att hålla sig från Taiwan just nu - och borde följaktligen inte heller läsa detta blogginlägg. De senaste dagarna har ordet "tyfon" legat på precis allas läppar. Det är stormen Sepat som dragit in från någonstans runt Filippinerna, och som är faktiskt större än hela Taiwan (som i och för sig inte är särskilt stor, men ändå).


Central Weather Bureaus karta över tyfonens förutsedda förlopp.


Vår oväderspåverkade balkong.

Två tyfoner har drabbat Taiwan de senaste veckorna, men de föregående påverkade inte Taipei särskilt hårt. Sepat däremot fick inte bara lyxaffärerna nere vid Mitsukoshi-köpcentret att bunkra upp med sandsäckar och tejpa kryss över skyltfönstrena. Prat om behovet av hamstring av matvaror spred sig som en eld - jag och Tove gjorde vårt bästa, men det blev mest toapapper, tvättmedel och persikor på burk.

För lite svårt har det varit att ta tyfonpratet på allvar - det har ropats vargen kommer några gånger för mycket. Kanske är det för att vi inte varit med om extremt väder någon gång. Och så fort vädret lugnar ner oss frågar vi "Jaså, är det över nu?". Tre minuter senare skallrar fönsterrutorna och soppåsen på balkongen tappar ut sitt innehåll i flygande fart.

Vi har dock tillräckligt förnuft att hålla oss inne idag. Det bästa ur Varan-TV och Danny Boyles 28 days later gör det riktigt angenämt att vara innestormad. Och en sentimental trip på Isola.

1 Comments:

At 15:46, Anonymous Anonym said...

Hoppas vädret är lugnt nu igen! /Mamsen

 

Skicka en kommentar

<< Home