2006-10-02

Mätt massaker

Det är inte utan att man känner sig lite fullproppad efter kvällens besök på en fisk- och skaldjursrestaurang precis vid stranden. Musslorna var ovanligt goda, bläckfisken lika så. Klassikern krabban klarade sig också bra i konkurrensen. Och vågornas skvalpande mot stranden var ett fint ackompanjemang till vårt extensiva ätande.

Det är lite speciellt det där med att gå på skaldjursrestaurang. Jag menar, större delen av det man äter lever fortfarande vid tidpunkten för beställningen. En kvart senare ligger det på ett fat. Så vet man att maten är färsk. I och för sig finns det skillnad på levande och färsk - i akvarierna på mindre hygieniska restauranger är det inte ovanligt att fiskarna visserligen lever, men simmar upp och ner i algfyllda akvarier eller ser allmänt hängiga ut. Kvällens restaurang visade dock upp en riktigt frisk bassäng med klart och kallt vatten. Och såsen som djuren senare simmade i var inte illa den heller.

2 Comments:

At 20:10, Blogger Line said...

åhhhhhhh! vad gott det ser ut och låter. Jag är en sån sucker för skaldjur, särskilt blåmusslor, och kräftdjur av alla slag.

 
At 06:19, Blogger Line said...

Skaldjuuuuuuuur!!

 

Skicka en kommentar

<< Home