2007-12-24

Det bästa

När nyårsafton närmar sig är det brukligt att allmänheten peppras med listor över det bästa/värsta som hänt under året. Rätt så hjälpsamt ibland, eftersom i alla fall jag lätt glömmer bort det som ligger längre tillbaka i tiden än sisådär tre månader. Om jag skulle göra en bästalista är det dock inte svårt att komma på vad som ligger överst. Det inträffade nämligen för mindre än två veckor sedan, och har tagit in sig i flera kategorier:

- Bästa och största kompisträffen
- Bästa ktv- och stämsången
- Bästa Sverige-evenemanget i Taiwan
- Bästa bussturen

Givetvis talar jag om årets luciafirande, featuring "St. Lucys singers" från Lund. Ett gäng gamla Korinter, Koraller och sångfåglar, tillika mina allra bästa vänner och deras bästa småsystrar (som inte är så små).


Sanna, Astrid och Nina, på vårt favorit-dumpling-ställe en av de första dagarna, innan sången satte igång på allvar.


Fröknarna Madsen (d.ä. i Taipei för andra gången på två månader) och informationsansvarig Göransson.


På väg till första luciatåget, på presskonferensen för årets turistmässa. Vädret framkallade inte direkt några julkänslor, men det gjorde vår sång.


Inför luciafirandet på europeiska skolan den 14 december. Flygande tärnor fotograferade av Line.


Monica och Emma fint fångade av Line.


Suddiga, men nöjda och glada efter konserten på europeiska skolan.


På väg till ikea i specialchartrad buss som hämtade upp kören vid hotellet. Kransarna satt som smäckar på våra skulter. Vi sjöng på två ikeabutiker, två framträdanden på varje. Späckat schema och uppsjungna röster!


Lunch i ikeas personalmatsal mellan framträdandena. Med runt femton svenska barn och ungdomar samt några av deras föräldrar på plats var det rätt så fullt och mycket trevlig stämning.


Några tappra pepparkaksgubbar, tomtar och stjärngossar vilar lite mellan tågen.


Tärnor med te.



Nina och Emelie gör en legendarisk version av en Westlife-låt på lördagskvällen. Vilken dröm att gå på ktv med alla dessa sångerskor! Falsksång lyste med sin frånvaro och humöret var på topp.


Sista versen... I svenska montern på turistmässan, som pågick samma vecka. Precis innan uppträdde vi på stora scenen, men man kan lugnt säga att den inte lämpade sig för stämningsfull luciasång, med tanke på de tusentals människor som trängdes och väsnades där. Då hördes vi bättre i montern!

1 Comments:

At 01:02, Blogger Niklas U said...

Vad hander med bloggen syrran?!

 

Skicka en kommentar

<< Home